Αναγομώσεις Ελαστικών

Μια απλή αλλά ευφυή εφεύρεση κέρδισε παγκόσμια την αναγνώριση, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στον κλάδο των μεταφορών.

Τη διαδικασία αναγόμωσης προβουλκανισμένων ελαστικών εφηύρε ο Bernhard Anton Nowak κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην πόλη Darmstadt της Γερμανίας. Το 1957, ο Roy Carver αγόρασε τα δικαιώματα της μεθόδου του Nowak και ίδρυσε την εταιρία Bandag (Bernard Anton Nowak Darmstadt Aktien Gesellschaft) υπό το καθεστώς δικαιοχρησίας (Francchising)

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 1: Αρχική επιθεώρηση

Αξιολόγηση του εισερχόμενου στελέχους από έμπειρο χέρι και μάτι.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 2: Μεγιστοποίηση χρόνου διαθεσιμότητας χρήσης του οχήματος, ελαχιστοποίηση χρόνου αδράνειας του οχήματος.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί την καλύτερη τεχνολογία μη καταστροφικής επιθεώρησης για να εντοπιστούν τα πιθανά προβλήματα και να συμβάλει στην πρόληψη μελλοντικής βλάβης στο δρόμο.

Πρόσφατο επίτευγμα : 7400 Insight

Η Bandag, για την άριστη επιθεώρηση του άξυστου στελέχους έχει προσαρμόσει με επιτυχία την τεχνολογία Διατομογραφίας (Shearography), η οποία αναπτύχθηκε στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Βάσει ενός σύντομου και κατάλληλου κύκλου, το μηχάνημα σαρώνει το ελαστικό από τακούνι σε τακούνι, εντοπίζοντας κάθε ατέλεια.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 3: Ξύσιμο

Απόλυτα στρογγυλεμένο στέλεχος για βέλτιστη δυναμική κύλισης.

Η τεχνολογία ξυσίματος δεν απομακρύνει απλά τα υπολείμματα ελαστικού. Το τέλειο περίγραμμα αποκαθιστά τα αρχικά σημεία κάμψης και μειώνει τις τάσεις. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία. Από απολύτως ομόκεντρα πιάτα προκύπτουν ελαστικά ενδεχομένως στρογγυλότερα ακόμη και από καινούρια. Ένα άνετο δρομολόγιο μειώνει τους κραδασμούς και την κούραση του οδηγού και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 4: Ξύσιμο πληγών

...και επισκευές με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ελαστικό.

Όλες οι ορατές αλλά και πιθανολογούμενες φθορές που εντοπίζονται βάσει του NDI ή του Διατομογράφου (Shearography) εξετάζονται, αποκαθίστανται και επισκευάζονται προσεκτικά. Κατά τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η αξιοπιστία αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω αναγόμωσης.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 5: Προετοιμασία πέλματος και πελμάτωμα

Υπόσχεται εκ νέου μεγάλη και αξιόπιστη διάρκεια χρήσης.

Προβουλκανισμένο πέλμα και κούσιον συγκεκριμένου μήκους εφαρμόζεται στο στέλεχος. Η ηλεκτρονική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας εγγυάται ότι το υλικό τοποθετείται ισομερώς στο ελαστικό με τη δέουσα τάση. Αποτέλεσμα : καλύτερη ισορροπία, καλύτερη ένωση, καλύτερο ελαστικό.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 6: Φακέλωμα και βουλκανισμός

Κατασκευαστική ισχύς

Καθώς χρησιμοποιείται προβουλκανισμένο πέλμα, απαιτείται βουλκανισμός μόνο για το πέλμα και το στέλεχος. Πριν από την εισαγωγή στον θάλαμο βουλκανισμού, το μονταρισμένο ελαστικό συγκρατείται απαλά από ελαστικό φάκελλο που δεν προκαλεί στρέβλωση, εξουδετερώνοντας επομένως την τάση επί του στελέχους.

Αποτέλεμα: πιο ισχυρό κόλλημα από το αρχικό στέλεχος, εξαιρετική αξιοπιστία και πραγματική δυνατότητα παράτασης της συνολική διάρκειας χρήσης του ελαστικού και μείωσης του συνολικού κόστους ισόβιας διάρκειας.

Αναγομώσεις Ελαστικών

ΒΗΜΑ 7: Τελική επιθεώσηση

...και αρχίζει μια νέα περίοδος ζωής, χωρίς προβλήματα.

Τελευταίος έλεγχος πριν από την παράδοση ενός αξιόπιστου, ανθεκτικού και οικονομικού ελαστικού, προϊόντος επιδέξιας εργασίας.